Krůtí karbanátky s ovčí goudou

Drůbeží masoHlavní jídlaKrůtí masoMasoMinutky

Tyhle karbanátky nebo taky burgery, chcete-li, vznikly s původní myšlenkou holandských řízků. Ovčí gouda, krůtí mleté a použité bylinky spolupracují skvěle. Servírujte s čerstvým salátem, domácím guacamole, nebo klidně s celerovým pyré či likovým babaganušem.

Porce: 10 kusů

Doba přípravy 5 minut

Doba vaření: 8 minut

Ingredience:

  • 600g krůtího mletého masa od farmáře
  • 1 šťastné vajíčko
  • 1/2 červené cibule – nakrájené najemno
  • 1 stroužek česneku – vylisovaný
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 6 lžic strouhané ovčí goudy
  • 1 lžička sušeného a podrceného tymiánu
  • 1 lžíce čerstvého koriandru – najemno posekaného
  • sůl, pepř
  • ghí/olivový olej

Postup:

Očištěné maso si smíchejte rukama ve velké míse se všemi ostatními ingrediencemi. Vytvarujte si stejně velké karbanátky o výšce cca 2-3 cm a dejte na chvíli uležet přikryté do lednice (nejlépe na hodinku).

lr-2233468

Poté je vyndejte alespoň 10-15 minutek předem než si rozpálíte pánev na středně vyšší plamen. Pro „smažení“ použijte buď ghí a nebo si karbanátky potřete olivovým olejem ze všech stran. Smažte zhruba 4 minutky z každé strany. Popřípadě pečte v troubě.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang