Recept na tuřínovou kaši

PřílohyZeleninové přílohy
turinova-kase

V Čechách málo používaná zelenina vás překvapí svou chutí. Vyzkoušejte tuto kaši jako netradiční přílohu k masu.

Ingredience

  • 7 velkých tuřínů, oloupaných a nakrájených na čtvrtky
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Přiveďte velký hrnec s vodou k varu a vařte tuřín do měkka 35 až 45 minut a poté slijte.
  2. Tuřín rozmačkejte šťouchadlem na brambory ve velké míse. Přidejte mléko a máslo.
  3. Rozmixujte do požadované konzistence a dochuťte solí a pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang