Tuňákový hamburger v kaiserce se sezamem. Dnešní kousek děti milují doopravdy – připomíná totiž hamburger.
Vydatnější svačina se hodí na dny, kdy mají před sebou nějaký sportovní výkon. A nemusíte mít výčitky ani vy, tenhle „hambáč“ je z těch zdravějších. Budete potřebovat:
- 2 krajíce bílého toastového chleba
- 2 malé konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, důkladně scezené
- 2–3 lžíce sterilované kukuřice
- 1 jarní cibulku
- 1 vejce
- sůl a pepř
- olej na smažení
K podávání:
- listy salátu
- rajče / kyselou okurku
- 4 kaiserky se sezamem
Toastový chléb rozmixujte v robotu na jemnou strouhanku a přesypte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, kukuřici, tuňáka, sůl, pepř a vejce a zpracujte na hmotu, ze které půjdou vytvarovat čtyři stejné placičky.
Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a placičky zvolna osmažte. Kaiserku rozpulte, obložte listy salátu a placičkou a přidejte kolečko pevného rajčete nebo kyselou okurku.