Tento recept na tuňákové placičky je snadná večeře pro celou rodinu. Tuňákové placičky jsou uvnitř křehké a na povrchu zlatavě křupavé.
Příprava
- Příprava: 10 minut plus 15 minut chlazení
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 8 placiček
Ingredience
- 3 konzervy tuňáka
- 2 lžíce čerstvé petrželky, mleté
- 1 zelená cibule, jemně mletá
- 1 lžička koření Old Bay
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky soli
- ¾ šálku obyčejné nebo hrubé strouhanky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce majonézy
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje na vaření
Postup
- Tuňáka nechte okapat a vidličkou ho rozmělněte na malé kousky, přičemž velké kusy rozbijte.
- Ve středně velké míse ho smíchejte s petrželkou, zelenou cibulkou, zálivem, česnekovým práškem, solí, strouhankou, dijonskou hořčicí, majonézou a vejci.
- Z těsta vytvarujte 8 placiček pomocí ⅓ šálkové odměrky a poté je rukama rozklepejte na placičky.
- Placičky dejte na 15 minut do chladničky, aby zpevnily strukturu (nebo až na 24 hodin).
- Až budete připraveni k přípravě, rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na pánvi na středně vysoké teplotě.
- Přidejte placičky a smažte je asi 4 až 5 minut, dokud lehce nezhnědnou, poté je opatrně otočte špachtlí a smažte ještě asi 3 až 4 minuty, dokud lehce nezhnědnou i z druhé strany.
- Opakujte s další várkou a upravte teplotu, protože při druhé várce bude pánev rozpálenější (podobně jako u palačinek).
- Ihned podávejte s omáčkou (například remuládou, tatarskou omáčkou, dresinkem Caesar nebo parmezánem) nebo s rýží, kuskusem nebo quinoou.