Recept na tuňákové placičky

Hlavní jídlaRybySlané receptyTuňák
tuňákové placičky

Tento recept na tuňákové placičky je snadná večeře pro celou rodinu. Tuňákové placičky jsou uvnitř křehké a na povrchu zlatavě křupavé.

Příprava

  • Příprava: 10 minut plus 15 minut chlazení
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 8 placiček

Ingredience

  • 3 konzervy tuňáka
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, mleté
  • 1 zelená cibule, jemně mletá
  • 1 lžička koření Old Bay
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky soli
  • ¾ šálku obyčejné nebo hrubé strouhanky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje na vaření

Postup

  1. Tuňáka nechte okapat a vidličkou ho rozmělněte na malé kousky, přičemž velké kusy rozbijte.
  2. Ve středně velké míse ho smíchejte s petrželkou, zelenou cibulkou, zálivem, česnekovým práškem, solí, strouhankou, dijonskou hořčicí, majonézou a vejci.
  3. Z těsta vytvarujte 8 placiček pomocí ⅓ šálkové odměrky a poté je rukama rozklepejte na placičky.
  4. Placičky dejte na 15 minut do chladničky, aby zpevnily strukturu (nebo až na 24 hodin).
  5. Až budete připraveni k přípravě, rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na pánvi na středně vysoké teplotě.
  6. Přidejte placičky a smažte je asi 4 až 5 minut, dokud lehce nezhnědnou, poté je opatrně otočte špachtlí a smažte ještě asi 3 až 4 minuty, dokud lehce nezhnědnou i z druhé strany.
  7. Opakujte s další várkou a upravte teplotu, protože při druhé várce bude pánev rozpálenější (podobně jako u palačinek).
  8. Ihned podávejte s omáčkou (například remuládou, tatarskou omáčkou, dresinkem Caesar nebo parmezánem) nebo s rýží, kuskusem nebo quinoou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang