Rybí maso je lahodné, zdravé a výživné. Připravte si podle našeho receptu vynikajícího grilovaného tuňáka s bazalkovým pestem.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 2 steaky z tuňáka
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 1 oloupaný stroužek česneku
- 2 šálky čerstvých bazalkových listů
- 1/4 šálku opražených piniových oříšků
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1/2 až 3/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup
- Předehřejte gril na 200 °C.
- Steaky z tuňáka omyjte a osušte. Osolte je, opepřete a potřete z obou stran olivovým olejem. Tuňáka položte na rozpálený gril a opékejte z každé strany 2 minuty, aby byl propečený.
- Pokud máte raději dobře propečené maso, opékejte tuňáka ještě 2 až 3 minuty z každé strany. Vyjměte ho z pánve a nechte odpočinout.
- Do mísy kuchyňského robotu přidejte česnek, lístky bazalky, piniové oříšky, sůl a pepř. Mixujte, dokud nebudou jemně nasekané. Při stále běžícím mixéru pomalu přilévejte 1/2 šálku olivového oleje.
- Zkontrolujte, zda je konzistence hustá, ale hladká, a v případě potřeby přidejte více oleje. Přendejte do mísy a vmíchejte 1/2 šálku parmazánu.
- Tuňáka nakrájejte napříč a šikmo na silné plátky. Plátky položte na servírovací talíř a pokapejte je citronovou šťávou. Tuňáka přelijte pestem.