Recept na trhané uzené vepřové maso

Hlavní jídlaMarinádyMasoUzené masoVepřové maso

Tento recept na uzené vepřové maso je správným způsobem uzení vepřové plece s profesionálními výsledky. Uzení je klíčem k rozkladu tuku, který masu dodává chuť a vlhkost. Podávejte v hamburgerové housce s oblíbenou BBQ omáčkou.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 8 hodin
  • Dodatečný čas: 12,5 hodiny
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 3,6 kg pečené vepřové plece
  • 1 litr jablečného cideru nebo moštu
  • 5 lžic bílého cukru
  • 5 lžic světlého hnědého cukru
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce papriky
  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 3 šálky dřevěných třísek namočených ve vodě
  • 1 nakrájená cibule

Postup

  1. Vepřovou plec vložíme do velkého hrnce a přidáme tolik jablečného cideru, aby byla zakrytá.
  2. V míse smícháme oba druhy cukrů, sůl, papriku, cibulový prášek, černý pepř a česnekový prášek. Do jablečného cideru vmícháme 1/4 šálku cukrové směsi. Zbývající směs si ponecháme.
  3. Hrnec přikryjeme a uložíme na 12 hodin do ledničky.
  4. Předehřejeme udírnu na 99 °C. Do udírny přidáme dostatečné množství dřevěných třísek.
  5. do nádoby s vodou v udírně nalijeme ciderový nálev. Přidáme cibuli a 1/4 šálku dalšího cukru na potření.
  6. Vepřovou plec potřeme zbylou cukrovou směsí. Vepřové maso dáme do středu udírny.
  7. Vepřové maso udíme přibližně 8 hodin, dokud není velmi měkké nebo dokud nedosáhne vnitřní teploty 95 °C. Sledujeme množství dřevěných třísek a tekutiny a podle potřeby přidáváme další.
  8. Vepřové maso přeneseme na velký talíř a necháme ho 30 minut vychladnout. Poté ho rozdrobíme vidličkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang