Co by bylo léto bez nanuků a zmrzlin! Asi málokdo z nás si slunečné a horké dny umí představit bez té chladivé sladké pochoutky. Občas nás přepadne chuť na zmrzlinu i doma a to je ten správný čas mít v mrazáku zásobu domácích nanuků. Jak si připravit osvěžující třešňové nanuky?

Domácí nanuky mají hned několik výhod, jsou zdravé, víte přesně co v nich je a hlavně si pokaždé uděláte přesně takový, na který máte zrovna chuť. Mě se tentokrát v lednici sešel zbytek krásně zralých třešní a ovesného mléka a hned bylo jasné, co s nimi. K dokonalosti doladíte nanuky praženým mandlovým máslem a kapkou vanilky.

Ingredience

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 300 ml mléka (já použila ovesné)
  • 250 g třešní
  • 3 lžičky mandlového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu

A jak budeme postupovat?

Postup přípravy

Třešně odpeckujeme a hodíme do mixéru. Přidáme mléko a mandlové máslo a vše společně rozmixujeme. Hotovou směs nalijeme do formiček na nanuky, doprostřed zapíchneme dřevěnou tyčku a dáme do mrazáku vychladit.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang