Treska zapečená s jogurtem a rajčatovou šťávou

Hlavní jídlaMinutkyOmáčkyRybyTreska

Ingredience na zapečenou rybu:

  • filet tresky 150 g
  • ½ polévkové lžíce oleje
  • ½ polévkové lžíce másla
  • lžíce rajčatové šťávy
  • 50 ml vývaru (nejlépe zeleninového)
  • ½ lžíce čerstvého nakrájeného kopru
  • 50 ml bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • 10 g tvrdého sýra (nejlépe chedaru)

Postup

Filet osolíme, opepříme a orestujeme do zlatova na oleji s máslem. Opečenou rybu přemístíme do zapékací mísy. Do pánve s výpekem přidáme rajčatovou šťávu, vývar, sůl a pepř dle chuti a vše pár minut povaříme. Na závěr vmícháme nasekaný čerstvý kopr. Rybu v zapékací míse přelijeme jogurtem a připravenou rajčatovou omáčkou s koprem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Vše zapékáme v troubě rozehřáté na 180 stupňů cca 15-20 minut. Můžeme podávat s bramborami pečenými ve slupce (cca 200 g). Ty je možno upéct souběžně se zapékáním ryby. Treska na grilu je dobrý nápad na příště.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang