Vitamín D můžeme doplnit kvalitními výživovými doplňky, a především vhodnou stravou. Treska v kombinaci s aktuálně dostupnou zeleninou jsou vynikající volbou.
Čerstvé tresce, mořské soli, koření, limetce, červenému zelí, cibuli a paprice v kombinaci s fenyklem určitě odolá jen málokdo. Fenykl dušený, pečený nebo grilovaný, chutná opravdu výborně.
Ingredience
- 1 plát tresky (1 plát = 1 osoba)
- mořská sůl
- pepř
- šťáva z 2 limetek, plus 1 limetka nakrájená na plátky
- 1/2 fenyklu (1/2 fenyklu = 1 osoba)
- 1/4 hlávky červeného zelí
- 1 malá červená cibule
- 1 červená paprika
Postup
- Třesku omyjeme, osolíme, opepříme a krátce opečeme na pánvi s olivovým olejem.
- Fenykl osolíme, opepříme a na olivovém oleji opečeme do zlatova (je důležité, aby se fenykl opékal při nejnižší teplotě po delší dobu, jeho konečnou měkkost si určujete sami).
- Zelí, cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přidáme šťávu z limetky.
- Třesku dáme na talíř, pokapeme a ozdobíme šťávou z limetky, přidáme opečený fenykl a salát.