Treska s červeným zelím a fenyklem

Treska

Vitamín D můžeme doplnit kvalitními výživovými doplňky, a především vhodnou stravou. Treska v kombinaci s aktuálně dostupnou zeleninou jsou vynikající volbou.

Čerstvé tresce, mořské soli, koření, limetce, červenému zelí, cibuli a paprice v kombinaci s fenyklem určitě odolá jen málokdo. Fenykl dušený, pečený nebo grilovaný, chutná opravdu výborně.

Ingredience

  • 1 plát tresky (1 plát = 1 osoba)
  • mořská sůl
  • pepř
  • šťáva z 2 limetek, plus 1 limetka nakrájená na plátky
  • 1/2 fenyklu (1/2 fenyklu = 1 osoba)
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 1 malá červená cibule
  • 1 červená paprika

Postup

  • Třesku omyjeme, osolíme, opepříme a krátce opečeme na pánvi s olivovým olejem.
  • Fenykl osolíme, opepříme a na olivovém oleji opečeme do zlatova (je důležité, aby se fenykl opékal při nejnižší teplotě po delší dobu, jeho konečnou měkkost si určujete sami).
  • Zelí, cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přidáme šťávu z limetky.
  • Třesku dáme na talíř, pokapeme a ozdobíme šťávou z limetky, přidáme opečený fenykl a salát.

Kategorie:

Treska

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang