Jedná se o tradiční recept na pad thai. Můžete použít kuřecí, vepřové, hovězí, tofu nebo jejich kombinaci. Možná budete chtít začít s menším množstvím pepře a postupně přidávat.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Přídavný čas: 20 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 balení rýžových nudlí
- 2 lžíce másla
- 450 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kousky velikosti sousta
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 4 vejce
- 3 lžíce bílého cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce bílého vinného octa
- ⅛ lžíce drceného červeného pepře
- 2 šálky fazolových klíčků
- 3 zelené cibulky, nasekané
- ¼ šálku drcených arašídů
- 1 citron, nakrájený na klínky
Postup
- Rýžové nudle namočte do studené vody, dokud nezměknou (30 až 50 minut).
- Slijte je a dejte stranou.
- Mezitím ve woku rozehřejte máslo, přidejte kuřecí maso a osmahněte ho do hněda.
- Kuře vyjměte a dejte stranou.
- Na středně vysoké teplotě rozehřejte ve woku olej.
- Do horkého oleje rozklepněte vejce a vařte, dokud neztuhnou.
- Vmíchejte kuřecí maso a vařte 5 minut.
- Přidejte změklé nudle, cukr, rybí omáčku, ocet a červenou papriku.
- Dobře promíchejte, dokud nudle nezměknou.
- Koření upravte podle chuti.
- Vmíchejte fazolové klíčky a vařte 3 minuty.
- Podávejte posypané zelenou cibulkou, drcenými arašídy a plátkem citronu.