Pokud máte rádi starou dobrou bramborovou kaši, je tento recept ideální. Kaše se skvěle hodí k tučnějšímu masu – např. pečené krkovici nebo grilované rybě mahi mahi s česnekovou omáčkou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 1 kg oloupaných a rozčtvrcených brambor
- 2 lžíce másla
- 1 šálek mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
Přiveďte hrnec s osolenou vodou k varu. Přidejte brambory a vařte je, dokud nezměknou, ale zůstanou pevné, asi 15 minut; slijte je.
V malém hrnci zahřívejte máslo a mléko na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí. Pomocí šťouchadla na brambory nebo elektrického šlehače pomalu vmíchejte mléčnou směs do brambor, dokud nevznikne hladký krém. Podle chuti osolte a opepřete.
Výživové údaje na jednu porci
- 257 kalorií
- bílkoviny 5,6 g
- sacharidy 43,7 g
- tuk 7,2 g
- cholesterol 20,1 mg
- sodík 76,1mg