Frittata se připravuje na mnoho způsobů – s mletým masem, kuřecím masem, klobáskami.

Počet porcí: pro 2

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 15 minut

image2b12-05-162bat2b21-032b252812529-8756422

Ingredience:

  • 1 větší hrst baby špenátu – nahrubo nasekaný
  • 2 lžíce tuku – domácí sádlo / kokosový olej / ghí
  • 1/2 cibule
  • 1 hrnek rajčat nakrájených na kostky
  • 6 vajec
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • pár plátků rajčete
  • pažitka navrch
  • 1 lžička nastrouhané kůry a šťávy z citrónu – volitelně

Postup:

Předehřejte troubu na 250°. Na středním plameni rozehřejte velkou pánev vhodnou do trouby. Přidejte tuk. Jakmile bude rozpálený, přidejte cibuli a rajčata a opékejte zhruba 4 minuty do změknutí.

image2b12-05-162bat2b21-032b252832529-9828242

Přidejte baby špěnát a nechte ho chvilku „zavadnout“. V misce prošlehejte vejce se solí a pepřem. Vlijte je do pánve a zapracujte do zeleniny. Nechte vejce bez míchání usadit na dně a stranách pánve zhruba další 4 minuty.

Zvrchu položte pár plátků rajčete a popřípadě pokapejte citrónovou šťávou a zasypte kůrou. Nyní pánev přesuňte do trouby a pečte zhruba 5 minut do zlatohněda. Hotovou frittatu posypte pažitkou, nakrájejte na dílky a podávejte horké. 

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang