Frittata se připravuje na mnoho způsobů – s mletým masem, kuřecím masem, klobáskami.
Počet porcí: pro 2
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience:
- 1 větší hrst baby špenátu – nahrubo nasekaný
- 2 lžíce tuku – domácí sádlo / kokosový olej / ghí
- 1/2 cibule
- 1 hrnek rajčat nakrájených na kostky
- 6 vajec
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- pár plátků rajčete
- pažitka navrch
- 1 lžička nastrouhané kůry a šťávy z citrónu – volitelně
Postup:
Předehřejte troubu na 250°. Na středním plameni rozehřejte velkou pánev vhodnou do trouby. Přidejte tuk. Jakmile bude rozpálený, přidejte cibuli a rajčata a opékejte zhruba 4 minuty do změknutí.
Přidejte baby špěnát a nechte ho chvilku „zavadnout“. V misce prošlehejte vejce se solí a pepřem. Vlijte je do pánve a zapracujte do zeleniny. Nechte vejce bez míchání usadit na dně a stranách pánve zhruba další 4 minuty.
Zvrchu položte pár plátků rajčete a popřípadě pokapejte citrónovou šťávou a zasypte kůrou. Nyní pánev přesuňte do trouby a pečte zhruba 5 minut do zlatohněda. Hotovou frittatu posypte pažitkou, nakrájejte na dílky a podávejte horké.