Tofu s kokosovým mlékem a kari je díky použitým ingrediencím nejen kombinací netradičních chutí, ale i zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, které pomohou účinně bojovat proti kašli či rýmě.
Konzumace sóji zejména ve formě tofu má pozitivní vliv na náš organismus, a proto byste si ji měli dopřát co možná nejčastěji.
Ingredience
- 2 bal. chilli TOFU
- 2 svazky zelené cibulky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 6- 7 ks cherry rajčat
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1/2 lžičky hnědého cukru
- 1 1/2 lžičky kari (příp. kurkumy)
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 žlutá paprika
- 1 šálek čerstvých hub
- 1 šálek čínského zelí
- chilli podle chuti
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup
- Cibulky nakrájíme, oddělíme zelenou a bílou část.
- Tofu, rajčata, papriku, houby a čínské zelí nakrájíme na malé kostičky. Chilli a bazalku nakrájíme na jemno.
- Do hlubší pánve (příp. Woku) nalijeme kokosové mléko, přidáme 3 lžíce sójové omáčky, hnědý cukr, kari, zázvor a chilli a přivedeme k varu.
- Přidáme tofu, rajčata, papriku, houby a bílou část cibulky, přikryjeme a za občasného míchání vaříme cca 4-5 minut.
- Směs smícháme s bazalkou a čínským zelím, dochutíme solí, přidáme zbytek sójové omáčky a vaříme ještě 4-5 minut.
- Posypeme zelenou částí cibulky a podáváme s rýží (nejlépe celozrnnou).