Tofu na rozmarýnu s bramborami

Veganské

Tofu recepty jsou vždy zdrojem kvalitního zdroje bílkovin. Tento recept je voňavý po rozmarýnu a je sytým a přitom zdravým jídlem, které lze jíst kdykoliv.

Tofu na rozmarýnu je voňavé jídlo, které svou jednoduchostí jistě okouzlí i děti. Příprava je velmi krátká a jednoduchá.

Ingredience

  • 4 ks marinovaného tofu
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu (nebo sušený rozmarýn – 1 KL)
  • 0,3 dl olivového oleje
  • 5 g česneku
  • 800 g brambor

Postup

  • Tofu rozkrojíme v polovině na dva plátky nebo ho ještě rozkrojíme na 4 menší čtverce.
  • Plátky TOFU potřeme olivovým olejem, v němž jsme rozmíchali rozmačkaný česnek.
  • Uložíme je na pánev tak, že pod každý plátek položíme snítku rozmarýnu (pokud nemáme čerstvý, tak sušený rozmarýn přidáme do směsi s olejem).
  • Opékáme, dokud plátky nemají zlatavý povrch.
  • Podáváme s uvařenými bramborami, hodí se rajčatový nebo okurkový salát.

Účinky rozmarýnu na zdraví

  • Antibakteriální a antiparazitické vlastnosti.
  • Podporuje činnost jater, žlučníku a trávicí soustavy, působí proti plynatosti.
  • Posiluje srdce, povzbuzuje krevní oběh, upravuje nízký krevní tlak, stimuluje lymfu, uvolňuje ztuhlé svalstvo, prokrvuje a čistí pokožku.
  • Odstraňuje pocit chladu v končetinách, tonizuje cévy.
  • Uklidňuje nervovou soustavu.
  • Pomáhá při ledvinových kolikách, zvyšuje vylučování moči.
  • Pomáhá při zahlenění a při rýmě, tlumí kašel.
  • Stimuluje reprodukční systém – zvyšuje prokrvení malé pánve, afrodiziakum.

Kategorie:

Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang