Tyto na křupavo upečené tofu karbanátky budou chutnat každému, a to i bez přílohy. Neobvyklé a zajímavé složení zázvorové omáčky dodá tomuto jídlu originální a jemnou chuť s dávkou té správné pikantnosti.
Tofu karbanátky jsou jídlo, kterému neodolají ani zarytí milovníci masa. Jen je musíte přesvědčit, aby ochutnali, a pak už to jde samo. Klidně lze servírovat jako nedělní oběd.
Ingredience
- 2 ks tofu natural
- 150 g ovesných vloček
- 80 g kukuřice
- 100 g hlávkového zelí (bílá a
- červená)
- 80 g cibule
- 0,5 dl oleje
- špetka sušeného koriandru
- 5 g petrželové natě
- 5 g česneku
- špetka mletého kmínu
- špetka vegety
- špetka majoránky
- sůl
Igredience na omáčku
- 40 g čerstvého zázvoru
- 100 g cibule
- 100 g jablek
- 70 g petržele
- 30 g medu
- 0,3 dl citronové šťávy
- 0,2 l smetany
- 0,3 l vody
- špetka vegety
- ocet
- škrob
- sůl
- sójová omáčka
Postup
- Tofu natural nastrouháme (rozmačkáme rukama), promícháme s kořením a utřeným česnekem, rozložíme na vymaštěný plech a zapékáme 10 minut při 200 °C.
- Zelí si zatím jemně nakrájíme, jemně osolíme a spaříme v páře na 10 minut.
- Ovesné vločky přelijeme vroucí vodou a scedíme.
- Cibuli opečeme na oleji s kukuřicí, smícháme s tofu a přidáváme strouhanku, pokud směs nenabude konzistenci na formování karbanátků.
- Vytvarujeme karbanátky a pečeme na vymazaném plechu 20 minut při teplotě 200 °C.
- Na zázvorovou omáčku osmažíme cibuli s trochou cukru a přidáme rozmixovaný zázvor s trochou vody.
- Přidáme nastrouhaná jablka, petržel, med, citrón, vegetu, sůl a zalijeme vodou.
- Po podušení rozmixujeme, zjemníme smetanou a zahustíme škrobem.