Recept na thajské rybí placky

Hlavní jídlaRyby
Rybí placky

Domácí příprava je překvapivě snadná – potřebujete jen rybu, červenou kari pastu, vejce, rýžovou mouku a rybí omáčku.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 500 g filetů z bílé ryby bez kůže a kostí, nakrájené na kousky
  • 3 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžíce koriandru/listů koriandru, nasekané
  • 1 lžíce rybí omáčky (náhradní sójová omáčka)
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 vejce
  • 40 g rýžové mouky (nebo kukuřičného škrobu/kukuřičné mouky)
  • 6 zelených fazolek, jemně nakrájených – volitelně
  • 4 – 6 lžic oleje (rostlinného, řepkového, slunečnicového)
  • k podávání: sladká chilli omáčka, koriandr (lístky), klínky limetky

Postup

  1. Do kuchyňského robotu dejte rybu, červenou kari pastu, koriandr, rybí omáčku, limetku a vejce.
  2. Šlehejte, dokud se ryba nerozmělní a nebude vypadat jako pasta.
  3. Přendejte do mísy a promíchejte rýžovou mouku a zelené fazolky, dokud se mouka zcela nespojí.
  4. Odměřte 1/4 šálku směsi a vytvarujte 1 cm silné placičky.
  5. Na pánvi na středním plameni rozehřejte tolik oleje, aby pokryl základ (asi 4 lžíce).
  6. Vložte placičky do oleje, smažte 2 minuty dozlatova, pak je otočte a 2 minuty smažte z druhé strany.
  7. Přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  8. Opakujte se zbývající směsí a v případě potřeby přidejte do pánve více oleje.
  9. Podávejte se sladkou chilli omáčkou, ozdobené lístky koriandru a klínky limetky po straně.
  10. K jídlu přidejte thajskou smaženou rýži nebo i obyčejnou jasmínovou rýži.

Kategorie:

Hlavní jídla | Ryby
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang