Domácí příprava je překvapivě snadná – potřebujete jen rybu, červenou kari pastu, vejce, rýžovou mouku a rybí omáčku.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 500 g filetů z bílé ryby bez kůže a kostí, nakrájené na kousky
- 3 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce koriandru/listů koriandru, nasekané
- 1 lžíce rybí omáčky (náhradní sójová omáčka)
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 vejce
- 40 g rýžové mouky (nebo kukuřičného škrobu/kukuřičné mouky)
- 6 zelených fazolek, jemně nakrájených – volitelně
- 4 – 6 lžic oleje (rostlinného, řepkového, slunečnicového)
- k podávání: sladká chilli omáčka, koriandr (lístky), klínky limetky
Postup
- Do kuchyňského robotu dejte rybu, červenou kari pastu, koriandr, rybí omáčku, limetku a vejce.
- Šlehejte, dokud se ryba nerozmělní a nebude vypadat jako pasta.
- Přendejte do mísy a promíchejte rýžovou mouku a zelené fazolky, dokud se mouka zcela nespojí.
- Odměřte 1/4 šálku směsi a vytvarujte 1 cm silné placičky.
- Na pánvi na středním plameni rozehřejte tolik oleje, aby pokryl základ (asi 4 lžíce).
- Vložte placičky do oleje, smažte 2 minuty dozlatova, pak je otočte a 2 minuty smažte z druhé strany.
- Přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Opakujte se zbývající směsí a v případě potřeby přidejte do pánve více oleje.
- Podávejte se sladkou chilli omáčkou, ozdobené lístky koriandru a klínky limetky po straně.
- K jídlu přidejte thajskou smaženou rýži nebo i obyčejnou jasmínovou rýži.