Thajské kuře s chilli a bazalkou

Neuvěřitelně rychlý a snadný thajský recept, který opravdu chutná stejně dobře jako ve vaší oblíbené restauraci, podávaný s jasmínovou rýží.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 225 g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kostí, nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 1 zelená cibule , nakrájená na 4 cm
  • 1 šálek listů thajské bazalky
  • 2 stroužky česneku, velké, jemně nasekané
  • 1 thajská chilli paprička, zbavená slupky a nasekaná nadrobno
  • 1 a 1/2 lžíce oleje (arašídového, rostlinného nebo řepkového)
  • k podávání: jasmínová rýže na páře

Na omáčku:

  • 2 lžičky ústřicové omáčky
  • 1 lžička lehké sójové omáčky
  • 1 lžička tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce vody

Postup

  1. Přísady na omáčku dejte do malé misky a promíchejte.
  2. Rozehřejte olej ve woku nebo na pánvi na vysokém ohni.
  3. Přidejte česnek a chilli a 10 sekund restujte.
  4. Přidejte bílou část zelené cibulky a kuřecí maso a smažte, dokud se nerozvaří, asi 2 minuty.
  5. Přidejte omáčku a vařte 1 minutu, dokud se voda nezredukuje na hustou lesklou omáčku.
  6. Vmíchejte zelenou část zelené cibulky a lístky bazalky.
  7. Mícháme, dokud nezvadne, a ihned podáváme s dušenou jasmínovou rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang