Neuvěřitelně rychlý a snadný thajský recept, který opravdu chutná stejně dobře jako ve vaší oblíbené restauraci, podávaný s jasmínovou rýží.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 225 g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kostí, nakrájených na kousky velikosti sousta
- 1 zelená cibule , nakrájená na 4 cm
- 1 šálek listů thajské bazalky
- 2 stroužky česneku, velké, jemně nasekané
- 1 thajská chilli paprička, zbavená slupky a nasekaná nadrobno
- 1 a 1/2 lžíce oleje (arašídového, rostlinného nebo řepkového)
- k podávání: jasmínová rýže na páře
Na omáčku:
- 2 lžičky ústřicové omáčky
- 1 lžička lehké sójové omáčky
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce vody
Postup
- Přísady na omáčku dejte do malé misky a promíchejte.
- Rozehřejte olej ve woku nebo na pánvi na vysokém ohni.
- Přidejte česnek a chilli a 10 sekund restujte.
- Přidejte bílou část zelené cibulky a kuřecí maso a smažte, dokud se nerozvaří, asi 2 minuty.
- Přidejte omáčku a vařte 1 minutu, dokud se voda nezredukuje na hustou lesklou omáčku.
- Vmíchejte zelenou část zelené cibulky a lístky bazalky.
- Mícháme, dokud nezvadne, a ihned podáváme s dušenou jasmínovou rýží.