kari

Toto zdravé, vegetariánské thajské zelené kari obsahuje čerstvý chřest, mrkev a špenát. Je plné chuti a dostatečně jednoduché na večeři během všedního dne.

Ingredience

  • 1 šálek hnědé rýže basmati
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 malá bílá cibule
  • 1 lžíce jemně nasekaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • 0,5 svazku chřestu
  • 3 mrkve
  • 2 lžíce thajské zelené kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 0,5 šálku vody
  • 1,5 lžičky cukru
  • 2 šálky baby špenátu
  • 1,5 lžičky rýžového octa
  • 1,5 lžičky sójové omáčky

Postup

  1. Uvařte rýži, slijte a vraťte ji do hrnce. Přikryjte a nechte ji odstát, dokud nebudete připraveni ji podávat.
  2. Rozpalte v pánvi olej, přidejte cibuli, zázvor, česnek a sůl a za častého míchání restujte. Přidejte chřest a mrkev a restujte zhruba další 3 minuty.
  3. Poté přidejte kari pastu. Do pánve nalijte kokosové mléko, 0,5 šálku vody a 1,5 lžičky cukru. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud mrkev a chřest nezměknou.
  4. Jakmile je zelenina uvařená, vmíchejte do směsi špenát a vařte, dokud špenát nezvadne.
  5. Kari stáhněte z ohně a dochuťte rýžovým octem a sójovou omáčkou. Podle chuti osolte.
  6. Rozdělte rýži a kari do misek a podle potřeby ozdobte nasekaným koriandrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang