Díky autentické, výrazné a lahodné thajské chuti je tato polévka neodolatelná. Tato polévka vás nezklame. Podávejte s rýží vařenou v páře.
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 stonek citronové trávy, mletý
- 2 lžičky červené kari pasty
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 3 plechovky (400 ml) kokosového mléka
- 225 g čerstvých hub shiitake, nakrájených na plátky
- 500 g středně velkých krevet – oloupaných a zbavených jadérek
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- sůl podle chuti
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- Olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. V rozehřátém oleji 1 minutu vařte a míchejte zázvor, citronovou trávu a kari pastu. Za stálého míchání směs pomalu zalijte kuřecím vývarem.
- Vmíchejte rybí omáčku a hnědý cukr a vařte 15 minut. Vmíchejte kokosové mléko a houby. Vařte a míchejte, dokud houby nezměknou, asi 5 minut.
- Přidejte krevety a vařte, dokud nejsou průsvitné, asi 5 minut. Vmíchejte limetkovou šťávu, osolte a ozdobte koriandrem.