pexels-valeria-boltneva-7474164

Díky autentické, výrazné a lahodné thajské chuti je tato polévka neodolatelná. Tato polévka vás nezklame. Podávejte s rýží vařenou v páře.

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 stonek citronové trávy, mletý
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 3 plechovky (400 ml) kokosového mléka
  • 225 g čerstvých hub shiitake, nakrájených na plátky
  • 500 g středně velkých krevet – oloupaných a zbavených jadérek
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • sůl podle chuti
  • ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. V rozehřátém oleji 1 minutu vařte a míchejte zázvor, citronovou trávu a kari pastu. Za stálého míchání směs pomalu zalijte kuřecím vývarem.
  2. Vmíchejte rybí omáčku a hnědý cukr a vařte 15 minut. Vmíchejte kokosové mléko a houby. Vařte a míchejte, dokud houby nezměknou, asi 5 minut.
  3. Přidejte krevety a vařte, dokud nejsou průsvitné, asi 5 minut. Vmíchejte limetkovou šťávu, osolte a ozdobte koriandrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang