Přidejte do koktejlu pomerančovou šťávu a připravte si texaskou margaritu. Tato citrusově sladká varianta je ještě lepší než originál.
Co je to texaská margarita
Texaská Margarita je margarita s pomerančovým džusem, který doplňuje limetkový džus. Její historie není definována, dokonce ani příběh o jejím vzniku. Je možné, že vznikla kombinací limetky, vychlazeného pomerančového džusu a tequily jako koktejlová směs, kterou si lidé připravili do džbánku.
Klasická margarita je jedním z nejoblíbenějších koktejlů všech dob, který byl vynalezen ve 30. letech 20. století v Mexiku. Klasická definice zahrnuje tři ingredience: tequilu, limetku a Triple Sec. Texaská margarita obsahuje pomerančovou šťávu, ale ne v takovém množství jako pomerančová margarita.
Nejlepší tequila a Triple Sec
- Nejlepší tequila? Tequila blanco. Texaská margarita je poměrně jednoduchý nápoj, takže zde použijte blacno.
- U texaské margarity se hodí přímočařejší příchuť, jako je Triple Sec! Hledejte kvalitní značku.
Ingredience
- 45 ml tequily blanco
- 45 ml Triple Secu
- 30 ml limetkové šťávy
- 30 ml pomerančové šťávy
- sůl nebo mořská sůl, na okraj sklenice
Postup
- Do limetky vyřízněte zářez a limetku přejeďte po okraji sklenice.
- Okraj sklenice ponořte do talířku se solí.
Koktejl pro jednoho:
- Tequilu, Triple Sec, limetkovou a pomerančovou šťávu dejte do koktejlového šejkru a naplňte ho ledem.
- Protřepejte, dokud nevychladne.
- Margaritu přelijte do sklenice se slaným okrajem.
- Sklenici naplňte ledem a podávejte.
Džbán (8 porcí):
- Do džbánu dejte 1 a ½ šálku tequily, 1 a ½ šálku Triple Sec, 1 šálek limetkové šťávy a 1 šálek pomerančové šťávy.
- Přidejte 3 hrsti ledu a míchejte, dokud nevychladne.