Milujete italskou kuchyni a pesto? Připravte si díky našemu receptu vynikající těstoviny s lahodnou omáčkou z italského pesta.
Ingredience
- 1 balení pesta
- 300-350 g těstovin dle vlastního výběru
- 2 lžičky soli
- 3/4 šálku vody z vaření těstovin
- parmezán
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec vody se solí.
- Přidejte těstoviny a vařte je po dobu uvedenou na obalu. Těsně před scezením odlijte 1 šálek vody z vaření těstovin.
- Těstoviny slijte v cedníku a nechte je chvíli odstát. Těstoviny přendejte do mísy (nepoužívejte hrnec na vaření těstovin, je příliš horký).
- Přidejte pesto a 1/4 šálku vody z těstovin. Promíchejte, aby se těstoviny obalily pestem, a v případě potřeby přidejte více vody, aby byly těstoviny hedvábné a omáčkovité, nikoli suché a lepkavé.
- Ochutnejte, v případě potřeby přidejte více soli a pepře.
- Ihned podávejte ozdobené čerstvým parmezánem.