Tyto těstoviny s kuřecím masem a parmezánem připravíte během chvilky v jednom hrnci. Je to tak rychlá a snadná večeře s minimálním úklidem. Pokrm dopečte pod grilem, abyste dosáhli lahodné roztavené sýrové kůrky.
Ingredience
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- ¼ hrnku panko strouhanky
- 1 a 1/2 lžíce mletého česneku
- 450 g kuřecích prsou nakrájených na kousky
- 1 lžička italského koření
- ¼ lžičky soli
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 1,5 hrnku drcených rajčat
- 220 g celozrnných penne
- ½ hrnku strouhané mozzarelly
- ¼ hrnku drceného parmezánu
- ¼ hrnku nasekané čerstvé bazalky
Postup
- Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci oleje na středně vysoké teplotě. Přidejte panko strouhanku a 1 lžičku česneku.
- Za stálého míchání smažte, dokud strouhanka nezíská zlatohnědou barvu, 1 až 2 minuty. Přendejte do malé misky a dejte stranou. Pánev vytřete.
- Na pánvi rozehřejte zbývající 1 lžíci oleje na středním plameni. Přidejte kuřecí maso, italské koření, sůl a zbývající 1 lžíci česneku.
- Za častého míchání vařte, dokud kuře nebude zvenku růžové, asi 2 minuty. Přidejte vývar, rajčata a penne. Přiveďte k varu a za častého míchání vařte odkryté, dokud se penne neuvaří a omáčka nezredukuje a nezhoustne, 15 až 20 minut.
- Předehřejte pečicí troubu na vysokou teplotu. Když jsou těstoviny uvařené, posypte směs penne mozzarellou.
- Pánev vložte pod gril a pečte, dokud mozzarella nezačne bublat a nezhnědne, asi 1 minutu. Navrch dejte směs panko, parmezán a bazalku.