Recept na těstoviny s kuřecím masem a slaninou

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoTěstoviny
Těstoviny s kuřecím masem a slaninou

Snadné těstoviny s kuřecím masem a slaninou v lahodné krémové omáčce.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 velký stroužek česneku, jemně nastrouhaný
  • 200 ml dvojité smetany
  • 100 g mascarpone
  • 75 g parmezánu, jemně nastrouhaného
  • 1 kostka kuřecího vývaru
  • 2 vařená kuřecí prsa (asi 210 g), rozdrcená
  • 8 proužků vařené proužkované slaniny (asi 25 g), nahrubo nakrájených
  • 300 g těstovin tagliatelle
  • ¼ malého svazku petrželky, jemně nasekané
  • zelený salát k podávání

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej a máslo a 10 minut na něm smažte cibuli, dokud nezměkne a nezprůsvitní.
  2. Přidejte česnek a vařte další 2 minuty.
  3. Přidejte smetanu, mascarpone, parmezán a kostku vývaru.
  4. Promíchejte a přidejte vařené kuřecí maso a slaninu, aby se prohřály.
  5. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  6. Ponechte si 100 ml vody z těstovin.
  7. Vhoďte těstoviny do smetanové omáčky a dostatečného množství vyhrazené vody, aby se uvolnily.
  8. Dochuťte černým pepřem.
  9. Posypte petrželkou a podávejte se zeleným salátem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang