Snadné těstoviny s kuřecím masem a slaninou v lahodné krémové omáčce.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 velký stroužek česneku, jemně nastrouhaný
- 200 ml dvojité smetany
- 100 g mascarpone
- 75 g parmezánu, jemně nastrouhaného
- 1 kostka kuřecího vývaru
- 2 vařená kuřecí prsa (asi 210 g), rozdrcená
- 8 proužků vařené proužkované slaniny (asi 25 g), nahrubo nakrájených
- 300 g těstovin tagliatelle
- ¼ malého svazku petrželky, jemně nasekané
- zelený salát k podávání
Postup
- Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej a máslo a 10 minut na něm smažte cibuli, dokud nezměkne a nezprůsvitní.
- Přidejte česnek a vařte další 2 minuty.
- Přidejte smetanu, mascarpone, parmezán a kostku vývaru.
- Promíchejte a přidejte vařené kuřecí maso a slaninu, aby se prohřály.
- Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Ponechte si 100 ml vody z těstovin.
- Vhoďte těstoviny do smetanové omáčky a dostatečného množství vyhrazené vody, aby se uvolnily.
- Dochuťte černým pepřem.
- Posypte petrželkou a podávejte se zeleným salátem.