Tento pokrm lze připravit k pečení několik hodin předem – a vše se připravuje na jedné pánvi.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 35 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 350 g těstovin
- 200 g brokolice nakrájené na velmi malé růžičky a stonky nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 350 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na tenké plátky
- 175 g kaštanových hub, rozčtvrcených na čtvrtiny
- 4 lžíce pasty ze sušených rajčat
- 80 g měkkého sýra s česnekem a bylinkami
- 284 ml smetany
Na posypání:
- svazek jarní cibulky nakrájené nadrobno
- 85 g čedaru, nastrouhaného
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 50 g mandlových vloček
Postup
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
- Vhoďte 350 g těstovin a dobře promíchejte.
- Vařte 6 minut, pak přidejte 200 g brokolice nakrájené na velmi malé kousky, vařte dalších 5-6 minut.
- Dobře je slijte a vraťte do pánve.
- Na široké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 350 g na tenké plátky nakrájených kuřecích prsou.
- Smažte, dokud lehce nezhnědnou.
- Vsypte 175 g rozčtvrcených kaštanových hub a 1 minutu je smažte.
- Poté vmíchejte 4 lžíce pasty ze sušených rajčat, 80 g měkkého sýra s česnekem a bylinkami a 284 ml smetany.
- Za stálého míchání jemně povařte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Těstoviny přelijte omáčkou, jemně promíchejte, až se obalí, a poté je přendejte do pekáče.
- Smíchejte svazek jemně nakrájené jarní cibulky, 85 g nastrouhaného čedaru, 1 jemně nasekaný stroužek česneku a 50 g mandlových vloček
- Směsí nasypte na pekáč.
- Pečte 20 minut dozlatova.