Recept na krémové těstoviny s krevetami

Hlavní jídlaKrevetyMořské plodySlané receptyTěstoviny
kremove-testoviny-s-krevetami-2

Těstoviny s bohatou krémovou omáčkou, poseté velkými, jemnými krevetami. Jídlo, které se překvapivě snadno připravuje a je hotové za méně než 30 minut.

Ingredience

  • 340 g těstovin fettuccine nebo penne
  • 450 g krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1/3 šálku bílého vína
  • 2 šálky husté smetany ke šlehání
  • 1/3 šálku parmezánu
  • Sladká červená paprika, sůl a pepř dle chuti
  • Petržel nebo bazalka na ozdobu, pokud je to žádoucí

Postup

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu a slijte je. Neoplachujte je (omáčka tak lépe přilne k nudlím).
  2. Krevety lehce osolte, opepřete a okořeňte paprikou. Předehřejte velkou pánev na střední/vysokou teplotu a přidejte olej. Jakmile se olej rozpálí, přidejte krevety v jedné vrstvě a smažte 1-2 minuty z každé strany nebo jen do úplného uvaření a dokud nejsou průsvitné.
  3. Zvenku by měly být zlatavé/růžové a uvnitř neprůhledně bílé. Nepřehánějte to, jinak budou gumové. Krevety vyjměte do samostatné mísy.
  4. Na stejné pánvi přidejte na středním/vysokém ohni 2 lžíce másla a cibuli a osmažte ji dozlatova. Vmíchejte česnek a smažte další minutu. Vmíchejte 1/3 šálku bílého vína a zredukujte množství na 25 %, přičemž seškrábejte dno, aby se pánev odmastila.
  5. Vmíchejte smetanu a vařte 2 minuty. Poté posypte 1/3 šálku parmezánu a míchejte, dokud nevznikne krémová a hladká hmota, a odstavte z ohně. Nevařte, jinak se sýr oddělí od smetany. Přidejte asi 1/4 lžičky papriky a podle chuti dochuťte solí a pepřem.
  6. Přidejte uvařené krevety a scezené (nepropláchnuté těstoviny). Podle potřeby ozdobte petrželkou, bazalkou, dalším parmezánem nebo čerstvě nadrceným pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang