Tyto těstoviny s klobásou jsou velmi snadným receptem a díky přidání různých druhů zeleniny je můžete různě obměňovat.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 350 g nevařených těstovin
- 1 lžíce olivového oleje
- 450 g pikantní italské klobásy
- 1 cibule nakrájené nadrobno
- 4 mleté stroužky česneku
- 1 plechovka kuřecího vývaru
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 balení mraženého sekaného špenátu
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
Postup
- Přivedeme k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidáme těstoviny a vaříme je 8-10 minut, dokud nejsou al dente. Slijeme a dáme stranou.
- Na velké pánvi rozehřejeme na středním plamenu olej. Na rozpálené pánvi vaříme a mícháme klobásu asi 5 minut, dokud již není růžová.
- Přidáme na pánev cibuli a česnek a vaříme a mícháme 2 minuty. Vmícháme vývar, rajčata a bazalku.
- Vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud se tekutina mírně nezredukuje. Přidáme nasekaný špenát. Pánev přikryjeme, snížíme teplotu a vaříme, dokud špenát nezměkne.
- Do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme, dokud se dobře nespojí. Posypeme parmezánem a podáváme za tepla.