Těstoviny Rigatoni (riggies) s kuřecím masem a pikantními paprikami ve smetanové červenobílé omáčce. Mezi další oblíbené přísady patří houby a černé olivy.
Ingredience
- 1 balení (450 g) těstovin rigatoni
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1,3 kg kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na kousky o velikosti sousta
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 kubánské papriky, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, mleté
- 1 plechovka (800 g) drcených rajčat
- 3 pečené červené papriky, osušené a nakrájené na kousky
- 2 cherry papričky, zbavené semínek a mleté
- ½ šálku husté smetany
- ½ šálku strouhaného parmezánu
Postup
- Přiveďte velký hrnec s mírně osolenou vodou k varu. Přidejte těstoviny rigatoni a vařte je 8 až 10 minut, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus. Slijte vodu.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Kuře osolte a opepřete; smažte na rozpáleném oleji, dokud nebude ze všech stran lehce opečené a uprostřed již nebude růžové, asi 7 minut. Kuře vyjměte z pánve a udržujte v teple.
- Do pánve vmíchejte cibuli, kubánskou papriku a česnek. Vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne, asi 4 minuty. Přidejte drcená rajčata, pečené červené papriky a cherry papričky; přiveďte k varu.
- Vmíchejte vařené kuře a hustou smetanu a vařte 2 až 3 minuty.
- Vmíchejte těstoviny a ozdobte parmezánem.