Vyzkoušejte recept na těstoviny s čerstvou zeleninou a parmezánem nebo si zkuste připravit i další rychlý těstovinový salát.
Ingredience
- 3 mrkve, oloupané a nakrájené na tenké proužky
- 2 střední cukety nebo 1 velká cuketa nakrájená na tenké proužky
- 2 žluté dýně nakrájené na tenké proužky
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 1 žlutá paprika nakrájená na tenké proužky
- 1 červená paprika nakrájená na tenké proužky
- 60 ml olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce sušených italských bylinek nebo provensálských bylinek
- 500 g těstovin farfalle (motýlků)
- 15 cherry rajčátek, rozpůlených
- 50 g strouhaného parmezánu
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Na velkém plechu promíchejte všechnu zeleninu s olejem, solí, pepřem a sušenými bylinkami, aby se obalily.
- Polovinu směsi přendejte na druhý velký plech a zeleninu rovnoměrně rozložte na oba plechy. Pečte, dokud mrkev nezměkne a zelenina nezačne hnědnout, po prvních 10 minutách promíchejte, celkem asi 20 minut.
- Mezitím uvařte těstoviny ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou, dokud nejsou al dente, měkké, ale stále pevné na skus, asi 8 minut. Slijte je a ponechte si 250 ml tekutiny z vaření.
- Přidejte obě zeleninové směsi k těstovinám ve velké míse a promíchejte. Vmíchejte cherry rajčátka a tolik tekutiny na vaření, aby se zvlhčily. Těstoviny podle chuti osolte a opepřete.
- Posypte parmezánem a ihned podávejte.