Recept na efektní a lehký oběd nebo večeři. Stačí jen uvařit těstoviny a připravit si velmi jednoduchou, avšak výbornou nádivku.
Základní suroviny stačí na vytvoření výborné jemné nádivky, jemně vonící po česneku. Rajčatová omáčka jídlo provoní bylinkami. Bylinky mají navíc pozitivní účinek na zdraví.
Ingredience
- cca 14 velkých těstovinových mušlí
- česnek (cca 20 stroužků)
- olivový olej
- 1 tofu natural
- 2 PL jablečného octa
- 2 lžičky citronové šťávy
- 4 hrsti baby špenátu (cca 100 g)
- 500 g rajčatového protlaku
- sušená rajčata v oleji
- zelené a černé olivy nakrájené na kolečka
- bylinky (bazalka, tymián, oregano, rozmarýn, …)
- sůl
Postup
- Zahřejte troubu na 190 stupňů a pekáč jemně potřete olivovým olejem.
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Propláchněte je, nechte okapat a vyschnout.
- Na pánev dejte olivový olej s česnekem a osmahněte česnek do zlatova. Klidně dejte oleje i více, aby se vytvořil výborný česnekový olej.
- Rajčatový protlak smíchejte s najemno nakrájenými sušenými rajčaty a přidejte bylinky a sůl.
- Nastrouhejte tofu do mixéru (nebo nádoby pokud budete používat tyčový mixér) a promixujte s octem a citronovou šťávou. Přidejte olej s česnekem a ještě jednou promixujte, abyste dostali jemnou pastu.
- Na pánev dejte špenát s 2 PL vody a povařte cca 3 minuty, dokud špenát nezvadne.
- Vyždímejte přebytečnou tekutinu, nakrájejte ho a přidejte špenát do pasty.
- Těstoviny naplňte pastou a uložte do pekáče. Podlijte rajčatovou omáčkou, posypte nakrájenými olivami a pečte cca 35 minut.