Toto je bohatý a lahodný pokrm, který si můžete připravit hned nebo den dopředu a upéct až druhý den. Pesto je překvapivou náplní těchto plněných mušlí s masovou omáčkou.
Ingredience
- 20 nevařených velkých těstovinových mušlí
- 1/2 kg mletého hovězího masa
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 1 balení sýra ricotta
- 2 hrnky strouhaného italského sýra
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 1/4 hrnku připraveného pesta
- 1 velké vejce
- 1 sklenice špagetové omáčky
Postup
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu al dente, slijte je a propláchněte ve studené vodě. Ve velké pánvi opečte hovězí maso a cibuli na středním ohni, dokud maso nepřestane být růžové a slijte přebytečnou tekutinu.
- Ve velké míse smíchejte sýr ricotta, 1 a 1/2 hrnku italského sýra, parmezán, pesto, vejce a polovinu hovězí směsi.
- Do vymazané zapékací misky rozetřete 3/4 hrnku špagetové omáčky. Do těstovinových mušlí lžící nalijte sýrovou směs a vložte je do zapékací misky.
- Smíchejte zbývající hovězí směs a špagetovou omáčku a nalijte na mušle. Posypte zbývajícím sýrem. Přikryjte a dejte přes noc do chladničky. 30 minut před pečením vyjměte z chladničky.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Přiklopte a pečte 40 minut. Odklopte poklici a pečte, dokud se sýr nerozpustí, ještě 5-10 minut.