Recept na nejlepší těstoviny e Fagioli

PolévkyTěstoviny
Těstoviny

Tato klasická italská polévka z fazolí a krátkých těstovin s rajčaty a zeleninou má mnoho názvů – pasta e fagioli, pasta fagioli nebo pasta fazool.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 4 až 6

Ingredience

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1 velká oloupaná a nakrájená mrkev
  • 1 velký celerový kousek, nasekané
  • 2 velké stroužky česneku, mleté
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • 1 lžička italského koření
  • 6 šálků kuřecího vývaru (nebo zeleninového vývaru pro vegetariánskou variantu)
  • 1 šálek loupaných rajčat, čerstvých nebo konzervovaných
  • 230 g těstovin ditalini
  • 2 plechovky fazolí cannellini nebo borlotti, scezené a propláchnuté (nebo 3 1/2 šálku čerstvě uvařených fazolí)
  • 1/4 šálku nasekané petrželky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni.
  2. Cibuli, mrkev a celer smažte 2 až 3 minuty, dokud nezměknou a nezprůsvitní.
  3. Přidejte česnek, chilli vločky a italské koření a smažte další minutu.
  4. Přidejte kuřecí vývar a rajčata a přiveďte k varu.
  5. Přidejte těstoviny a udržujte polévku na mírném ohni.
  6. Když jsou těstoviny al dente, přidejte fazole a vařte další 2 až 3 minuty.
  7. Vypněte oheň a vmíchejte petrželku.
  8. Podle chuti přidejte sůl a černý pepř.

Kategorie:

Polévky | Těstoviny
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang