Recept na těstoviny canneloni s hovězím masem a sýrem

Domácí těstovinyHlavní jídlaHovězí masoMasoTěstovinyZapečené těstoviny

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 40 minut
  • Počet porcí: 6
  • Obtížnost: Střední

Ingredience

  • 20 ml olivového oleje
  • 1 středně velká cibule nakrájená nahrubo
  • 500 g mletého hovězího masa
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 250 g těstovin canneloni
  • 450 g sýru ricotta
  • 350 g strouhané mozzarelly
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých lístků italské petrželky
  • 2 mleté stroužky česneku
  • 750 ml rajčatové omáčky
  • 30 g másla nakrájeného na kousky

Postup

  1. Středně velkou pánev rozpálíme na středním plameni. Přidáme 1 lžičku olivového oleje, cibuli a mleté hovězí maso. Osolíme a opepříme. Restujeme asi 5 minut dokud maso nezhnědne a cibule nezprůsvitní. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  2. Velký plech potřeme jednou lžičkou oleje. Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou dokud mírně nezměknou, ale stále jsou velmi pevné na skus, asi 4-6 minut. Pomocí děrované lžíce přendáme těstoviny z hrnce na olejem vymazaný plech a necháme je vychladnout.
  3. Mezitím smícháme ricottu, 150-200 g mozzarelly, 50 g parmazánu a petrželku. Přidáme česnek, sůl a pepř podle chuti a promícháme. Vychladlou masovou směs vmícháme do sýrové směsi.
  4. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  5. Skleněnou zapékací mísu o rozměrech 28x23x5 cm potřeme zbývajícími 2 lžičkami oleje. Na dno připravené mísy nalijeme 375 ml rajčatové omáčky. Naplníme canneloni sýrovo-masovou směsí. Uspořádáme plněné těstoviny v jedné vrstvě do připravené mísy a přelijeme je lžící zbývající omáčky.
  6. Plněné těstoviny posypeme zbylou mozzarellou a zbylým parmazánem. Celý pokrm posypeme kousky másla. Těstoviny pečeme odkryté asi 30-40 minut, dokud se neprohřejí a omáčka nebude po stranách mísy bublat. Necháme je 5 minut odstát a podáváme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang