Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 40 minut
- Počet porcí: 6
- Obtížnost: Střední
Ingredience
- 20 ml olivového oleje
- 1 středně velká cibule nakrájená nahrubo
- 500 g mletého hovězího masa
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 250 g těstovin canneloni
- 450 g sýru ricotta
- 350 g strouhané mozzarelly
- 100 g strouhaného parmazánu
- 2 lžíce nasekaných čerstvých lístků italské petrželky
- 2 mleté stroužky česneku
- 750 ml rajčatové omáčky
- 30 g másla nakrájeného na kousky
Postup
- Středně velkou pánev rozpálíme na středním plameni. Přidáme 1 lžičku olivového oleje, cibuli a mleté hovězí maso. Osolíme a opepříme. Restujeme asi 5 minut dokud maso nezhnědne a cibule nezprůsvitní. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- Velký plech potřeme jednou lžičkou oleje. Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou dokud mírně nezměknou, ale stále jsou velmi pevné na skus, asi 4-6 minut. Pomocí děrované lžíce přendáme těstoviny z hrnce na olejem vymazaný plech a necháme je vychladnout.
- Mezitím smícháme ricottu, 150-200 g mozzarelly, 50 g parmazánu a petrželku. Přidáme česnek, sůl a pepř podle chuti a promícháme. Vychladlou masovou směs vmícháme do sýrové směsi.
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Skleněnou zapékací mísu o rozměrech 28x23x5 cm potřeme zbývajícími 2 lžičkami oleje. Na dno připravené mísy nalijeme 375 ml rajčatové omáčky. Naplníme canneloni sýrovo-masovou směsí. Uspořádáme plněné těstoviny v jedné vrstvě do připravené mísy a přelijeme je lžící zbývající omáčky.
- Plněné těstoviny posypeme zbylou mozzarellou a zbylým parmazánem. Celý pokrm posypeme kousky másla. Těstoviny pečeme odkryté asi 30-40 minut, dokud se neprohřejí a omáčka nebude po stranách mísy bublat. Necháme je 5 minut odstát a podáváme.