Těstoviny Angel Hair, známé také jako capellini nebo capelli d’angelo, jsou italské těstoviny oblíbené již po staletí. Tento typ nudlí vypadá podobně jako špagety, ale je mnohem tenčí. Díky svému tvaru se nejlépe hodí k lehkým omáčkám nebo do polévek.
Ingredience
- 220 g těstovin Angel Hair/Capellini
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžíce sušeného oregana
- ½ lžíce sušené bazalky
- ¾ lžičky soli
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky (nebo 3 až 4 lžíce různých nasekaných čerstvých bylinek)
- Strouhaný parmazán na ozdobu
Postup
- Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu (obvykle asi 4 minuty).
- Těstoviny slijte. Poté je propláchněte ve vlažné vodě (to je důležité, aby těstoviny neabsorbovaly příliš mnoho koření).
- Vložte je zpět do hrnce. Vmíchejte olivový olej, sušený česnek, sušené oregano, sušenou bazalku a sůl a promíchejte, dokud se zcela nespojí.
- Přidejte nasekanou petrželku a posypte strouhaným parmazánem. Podávejte jako přílohu.