Jedná se o velkou dávku kuřecího těstovinového salátu se spoustou krémového dresinku, který je odlehčen kombinací zakysané smetany a majonézy, takže není příliš mastný. Udělejte ho dnes, pochutnáte si na něm celé dny.
Jedná se o salát s kuřecími těstovinami ze staré školy, který obsahuje krémový dresink na bázi majonézy a spoustu přísad. Mrkev, celer, paprika, zelená cibule, slaninu, sýr a dokonce i avokádo.
Krémový dresink bez majonézy
Ať už máte ve svém životě odpůrce majonézy, nebo prostě jen jako alternativu s nižším obsahem tuku, vyzkoušejte místo ní smetanový jogurtový dresink.
Použijte buď jogurt, nebo jogurtový dresink na bramborový salát, oba jsou skvělé na těstovinový salát.
Podávejte při pokojové teplotě
Podávejte ho při pokojové teplotě. Je jen málo věcí v životě, které jsou lepší v lednici studené (možná pivo), a studený těstovinový salát mezi ně nepatří.
Těstoviny jsou tuhé, dresink je trochu pastózní a chutě prostě nejsou tak dobře cítit.
Vyndejte ho proto z lednice alespoň 30 minut před plánovaným podáváním.
Ingredience
- 500 g těstovin
- 1 lžíce soli
Těstovinový salát:
- 3 šálky vařeného kuřecího masa, rozdrceného nebo jemně nasekaného
- 150 g slaniny, nakrájené na kousky
- 2 řapíky celeru, nakrájeného nadrobno
- 1 červená paprika, nakrájená nadrobno
- 2 zelené cibule, nakrájené nadrobno
- 2 mrkve (střední), nastrouhané
- 2 šálky strouhaného čedaru
- 2 avokáda (malá/střední), nakrájená na kousky
Dresink:
- 1 šálek majonézy
- 1 kelímek zakysané smetany, plnotučné
- 3 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 4 lžičky cukru
- 1 a 1/2 lžičky granulovaného česneku
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
Postup
- Přiveďte velký hrnec vody k varu.
- Přidejte sůl a uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Dobře je slijte a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte ingredience na dresink.
- Odstavte na více než 10 minut.
- Slaninu vložte do studené nepřilnavé pánve.
- Zapněte sporák na středně vysoký stupeň a opečte slaninu dozlatova.
- Uvařené těstoviny dejte do velké mísy spolu se všemi ingrediencemi na těstovinový salát, část slaniny si nechte na ozdobu.
- Zalijte dresinkem a dobře promíchejte.
- Odstavte na 20 minut.
- Přendejte do servírovací mísy a posypte zbylou slaninou.