Recept na tenké těsto na pizzu, které je rychlé, snadné a chutné.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Dodatečný čas: 5 minut
- Počet porcí: 1 těsto
Ingredience
- 3/4 šálku vlažné vody
- 1 lžička sušeného droždí
- 1/4 lžičky bílého cukru
- 2 šálky univerzální mouky
- 1/2 lžičky soli
Postup
- V míse ohřejeme vodu na 44 °C. Vmícháme droždí a cukr. Necháme stát 5-8 minut, dokud droždí nevytvoří krémovou pěnu.
- Ve velké míse smícháme 1 a 3/4 šálku mouky a sůl. Přidáme do směsi droždí a dobře promícháme, dokud se těsto nespojí.
- Přendáme těsto na pomoučený povrch a hněteme asi 2 minuty, dokud nebude hladké. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme zbývající 1/4 šálku mouky.
- Těsto rozválíme do tvaru kruhu. Přendáme ho na vymaštěnou formu na pizzu.
- Kůrku navršíme podle potřeby a pečeme při teplotě 260 °C zhruba 8-10 minut dozlatova.