Těsto na tenkou pizzu – recept

Hlavní jídlaPizza

Recept na tenké těsto na pizzu, které je rychlé, snadné a chutné.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Dodatečný čas: 5 minut
  • Počet porcí: 1 těsto

Ingredience

  • 3/4 šálku vlažné vody
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1/4 lžičky bílého cukru
  • 2 šálky univerzální mouky
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. V míse ohřejeme vodu na 44 °C. Vmícháme droždí a cukr. Necháme stát 5-8 minut, dokud droždí nevytvoří krémovou pěnu.
  2. Ve velké míse smícháme 1 a 3/4 šálku mouky a sůl. Přidáme do směsi droždí a dobře promícháme, dokud se těsto nespojí.
  3. Přendáme těsto na pomoučený povrch a hněteme asi 2 minuty, dokud nebude hladké. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme zbývající 1/4 šálku mouky.
  4. Těsto rozválíme do tvaru kruhu. Přendáme ho na vymaštěnou formu na pizzu.
  5. Kůrku navršíme podle potřeby a pečeme při teplotě 260 °C zhruba 8-10 minut dozlatova.

Kategorie:

Hlavní jídla | Pizza
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang