Snadný recept na těsto na pizzu z celozrnné pšenice

Domácí pekárnaPizza
testo-na-pizzu-z-celozrnne-psenice-8494539

Co takhle si dát pizzu? Domácí pizza by měla být zábavná a snadná, a proto je tento recept na těsto na pizzu ideální. Je hotové za 15 minut, od začátku do konce. To je mnohem rychlejší než rozvoz.

Tento rychlý recept na celozrnné těsto na pizzu vytvoří středně silnou kůrku. Na spodní straně je křupavá a uprostřed trochu žvýkavá. Má krásnou kvasnicovou chuť s nádechem celozrnné pšenice.

  • Vyrábí se pouze ze základních a zdravých surovin.
  • Můžete ho připravit v kuchyňském robotu (nebo ručně).
  • Toto těsto nevyžaduje žádnou dobu kynutí. Pizzu můžete připravit ihned.
  • Těsto není nijak fyzicky náročné.

Ingredience

Celozrnné těsto na pizzu:

  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce medu nebo cukru
  • 2 a ¼ lžičky instantního droždí
  • 345 g bílé celozrnné mouky nebo běžné celozrnné mouky
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu
  • 1 lžička soli

Přísady:

  • 1 rajský protlak
  • 2 až 3 šálky strouhané mozzarelly

Postup

  1. Předehřejte troubu na 260 °C.
  2. V odměrce nebo malé misce prošlehejte vodu, olej, med a droždí.
  3. Nechte droždí 5 minut kynout.
  4. Do té doby by mělo trochu nabobtnat.
  5. Mouku, parmazán a sůl rozmixujte v kuchyňském robotu.
  6. Do kuchyňského robotu pomalu přilévejte vodní směs a zpracovávejte, dokud se nevytvoří chundelatá koule, asi 1 minutu.
  7. Těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a několikrát ho rychle prohněťte, dokud se nespojí.
  8. Těsto rozdělte na polovinu.
  9. Na pomoučeném vále rozválejte těsto.
  10. Těsto vyválejte na co nejtenčí plát.
  11. Snažte se o rovnoměrnou tloušťku, nikoli o dokonale kulatý tvar.
  12. Jedno těsto opatrně zvedněte a přeneste na plech vyložený pečícím papírem.
  13. Vnější centimetr těsta potřete lehkou vrstvou olivového oleje.
  14. Potřete polovinou rajčatového protlaku.
  15. Posypte polovinou sýra a dalšími posypkami, které chcete přidat.
  16. Pečte dokud kůrka a sýr lehce nezezlátnou, asi 10 minut pro sýrovou pizzu a 12 minut pro pizzu s dalšími přílohami.
  17. Postup opakujte se zbývajícím těstem a podávejte.
  18. Zbytky pizzy vydrží v chladničce asi 4 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang