Je lahodné, křupavé a připraveno během chvilky. Dá se použít i jako těsto na pizzu.
Příprava: 15 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- ½ šálku vlažné vody
- 1 balení aktivního sušeného droždí
- ½ šálku vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 polévkové lžíce medu
- ½ lžičky soli
- 3 šálky univerzální mouky
Postup
V misce smíchejte 1/2 šálku vlažné vody a droždí. Nechte stát, dokud droždí nezměkne a nezačne tvořit krémovou pěnu, asi 5 minut.
V samostatné míse smíchejte 1/2 šálku vody, olivový olej, med a sůl; přidejte 1 šálek mouky a dobře promíchejte. Směs droždí vmíchejte do moučné směsi. Přidávejte zbývající mouku po 1 šálku, dokud se těsto dobře nespojí.
Těsto hněťte na pomoučené pracovní ploše, dokud nebude měkké, hladké a pružné, asi 8 minut. Těsto rozválejte na 4 tvary calzone.
Poznámky kuchaře:
Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto naplňte oblíbenými surovinami nebo, pokud jej používáte jako pizzu, posyptete oblíbenými přísadami. Pečte 15 až 20 minut.
TIP: Zkuste si s tímto domácím těstem na pizzu připravit třeba skvělou špenátovou pizzu.
Výživové údaje na jednu porci
- 438 kalorií
- bílkoviny 10,4 g
- sacharidy 80,9 g
- tuk 7,7 g
- sodík 295,8 mg