Těsto na pizzu nebo calzone

Pizza

Je lahodné, křupavé a připraveno během chvilky. Dá se použít i jako těsto na pizzu.

Příprava: 15 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

  • ½ šálku vlažné vody
  • 1 balení aktivního sušeného droždí
  • ½ šálku vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce medu
  • ½ lžičky soli
  • 3 šálky univerzální mouky

Postup

V misce smíchejte 1/2 šálku vlažné vody a droždí. Nechte stát, dokud droždí nezměkne a nezačne tvořit krémovou pěnu, asi 5 minut.

V samostatné míse smíchejte 1/2 šálku vody, olivový olej, med a sůl; přidejte 1 šálek mouky a dobře promíchejte. Směs droždí vmíchejte do moučné směsi. Přidávejte zbývající mouku po 1 šálku, dokud se těsto dobře nespojí.

Těsto hněťte na pomoučené pracovní ploše, dokud nebude měkké, hladké a pružné, asi 8 minut. Těsto rozválejte na 4 tvary calzone.

Poznámky kuchaře:
Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto naplňte oblíbenými surovinami nebo, pokud jej používáte jako pizzu, posyptete oblíbenými přísadami. Pečte 15 až 20 minut.

TIP: Zkuste si s tímto domácím těstem na pizzu připravit třeba skvělou špenátovou pizzu.

Výživové údaje na jednu porci

  • 438 kalorií
  • bílkoviny 10,4 g
  • sacharidy 80,9 g
  • tuk 7,7 g
  • sodík 295,8 mg

Kategorie:

Pizza

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang