Nejlepší recept na teriyaki lososa

Hlavní jídlaLososMarinádyOmáčkyOmáčky a dipyRyby
teryiaki-losos-recept

Tento recept na teriyaki lososa jistě potěší všechny příznivce rybích pokrmů. Lahodný teryiaki losos nevyžaduje dlouhé marinování a chutná opravdu výtečně. Zbylého lososa můžete použít například pro přípravu poke bowl.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • 1 kg filetů z lososa nakrájených na plátky
  • 3 lžíce omáčky hoisin
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce bílého octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/3 šálku baleného světlého hnědého cukru
  • 2 velké nebo 3 střední stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru nebo 1/2 lžičky mletého zázvoru

Postup

  1. Vymažte velký plech (pro snadnější čištění jej přikryjte fólií a poté vymažte). Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Smíchejte ingredience na omáčku a míchejte, dokud se nerozpustí hnědý cukr.
  3. Jednotlivé plátky lososa vložte do mísy. Lososa přelijte omáčkou, přikryjte plastovou fólií a nechte 20 minut marinovat (při pokojové teplotě nebo v chladu).
  4. Přeneste lososa na připravený plech (marinádu si ponechte). Pečte při teplotě 200 °C po dobu 12-16 minut.
  5. Zatímco se losos peče, přelijte zbývající marinádu do malé pánve a přiveďte ji k varu, poté snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte, dokud mírně nezhoustne (3-4 minuty), poté ji stáhněte z ohně.
  6. Jakmile lososa vyndáte z trouby, potřete ho teriyaki omáčkou a podle potřeby posypte nasekanou zelenou cibulkou a sezamovými semínky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang