tapiokovy-pudink

Tapiokový pudink je klasický dezert, který obsahuje malé tapiokové perly, mléko, cukr, vejce a vanilku. Jeho příprava trvá pouhých 30 minut.

Ingredience

  • 1/2 šálku malé perlové tapioky (nepoužívejte instantní tapioku)
  • 3 šálky plnotučného mléka (nebo odtučněného mléka s přídavkem smetany)
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 velká vejce
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Uvařte tapioku: Na středně vysoké teplotě smíchejte tapioku, mléko a sůl. Míchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte odkryté na nejnižším možném ohni a postupně přidávejte cukr, dokud tapiokové perly nezhoustnou.
  2. V závislosti na druhu nebo značce tapioky, kterou používáte (a pokud jste tapioku předem namočili, jak některé značky požadují), může vaření při velmi nízké teplotě trvat od 5 do 45 minut.
  3. Občas promíchejte, aby se tapioka nepřichytila ke dnu pánve.
  4. Vejce rozšlehejte v samostatné misce. Velmi pomalu zašlehejte trochu horké tapioky, aby se vyrovnala jejich teplota (aby se nesrazila).
  5. Pomalu přidejte vejce do tapioky v pánvi. Zvyšte teplotu na střední a několik minut míchejte, dokud nezískáte hustou pudinkovou konzistenci. Směs nenechte vařit, jinak se vaječný pudink z tapioky srazí.
  6. Nechte 15 minut chladnout.
  7. Vmíchejte vanilku. Podávejte teplý nebo vychlazený.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang