Tento recept na krevetové tacos je plný šťavnatých krevet, křupavého zelí, avokáda, sýru feta, koriandru a snadné krevetové taco omáčky, která si vás získá. Podávají se na opečených kukuřičných tortillách, takže jsou přirozeně bezlepkové. Je to snadné 30ti minutové jídlo, které je rychle hotové.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Doba vaření: 5 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 8 tacos
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
Na krevety
- 450 g středních nebo velkých krevet
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky kajúnského pepře
- 1 lžíce olivového oleje
Na tacos
- 8 bílých kukuřičných tortill
- 1 velké avokádo bez pecky, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1/2 červené cibule nakrájené na kostičky
- 1 šálek nastrouhaného sýru feta
- 1/4 svazku nahrubo nasekaného koriandru
- 1 limetka nakrájená na 8 kousků
Na omáčku
- 1/3 šálku majonézy
- 1,5 lžíce limetkové šťávy
- 3/4 lžičky česnekového prášku
- 3/4 lžičky chilli omáčky nebo dle chuti
Postup
- Krevety rozmrazíme, osušíme papírovými utěrkami a vložíme do středně velké mísy. Přidáme koření a česnek a promícháme.
- Velkou pánev s nepřilnavým povrchem postavíme na středně silný oheň. Přidáme olivový olej a krevety v jedné vrstvě. Smažíme 1-2 minuty z každé strany nebo dokud nejsou propečené. Jakmile jsou propečené (bílé uvnitř s růžovými a červenými akcenty zvenčí), přendáme je na servírovací talíř a dáme je stranou vychladnout.
- Na otevřeném plamenu plynového sporáku opečeme 8 tortill na středně nízkém ohni, dokud nebudou na okrajích lehce zuhelnatělé a místy zlatavě hnědé. Tortilly můžeme opéct také na středně rozpálené pánvi či roštu.
- Zelí nakrájíme na tenké plátky, avokádo na kostičky, červenou cibuli na jemné kostičky a koriandr nasekáme nahrubo. Přidáme je na servírovací talíř spolu s kousky limetky.
- Sestavíme tacos tak, že na každou opečenou tortillu naaranžujeme směs a krevety.
- V malé misce prošleháme všechny ingredience na omáčku a podáváme k sestaveným krevetovým tacos.