Tento jihozápadní recept na taco špagety se skvělé hodí pro děti. Když máte čas navíc, udělejte dvě dávky a jednu zamrazte.
Ingredience
- 340 g nevařených špaget
- 455 g mletého hovězího masa
- 1 obálka koření taco
- 3/4 šálku vody
- 1 plechovka (425 g) černých fazolí, propláchnutá a scezená
- 1 plechovka (285 g) nakrájených rajčat a zelených chilli papriček, nerozpuštěná
- 2 hrnky rozdrobené směsi mexického sýra
- 2/3 šálku salsy
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 177 °C.
- Rozdělte špagety na třetiny.
- Uvařte je podle pokynů na obalu, aby byly al dente.
- Mezitím v holandské troubě vařte hovězí maso na středním ohni 6-8 minut nebo dokud nezrůžoví a nerozpadne se na drobky.
- Nechte okapat.
- Vmíchejte koření taco a vodu.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu.
- Za občasného míchání vařte odkryté 5 minut.
- Vmíchejte fazole, rajčata, 1 hrnek sýra a salsu.
- Špagety slijte, přidejte k hovězí směsi a promíchejte.
- Přeneste do vymazané zapékací mísy o rozměrech 33×23 cm.
- Přikryté pečte 20 minut.
- Posypte zbývajícím sýrem.
- Pečte odkryté ještě 3-5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
- Před podáváním nechte 5 minut stát.