Tento jihozápadní recept na taco špagety se skvělé hodí pro děti. Když máte čas navíc, udělejte dvě dávky a jednu zamrazte.

Ingredience

  • 340 g nevařených špaget
  • 455 g mletého hovězího masa
  • 1 obálka koření taco
  • 3/4 šálku vody
  • 1 plechovka (425 g) černých fazolí, propláchnutá a scezená
  • 1 plechovka (285 g) nakrájených rajčat a zelených chilli papriček, nerozpuštěná
  • 2 hrnky rozdrobené směsi mexického sýra
  • 2/3 šálku salsy

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 177 °C.
  2. Rozdělte špagety na třetiny.
  3. Uvařte je podle pokynů na obalu, aby byly al dente.
  4. Mezitím v holandské troubě vařte hovězí maso na středním ohni 6-8 minut nebo dokud nezrůžoví a nerozpadne se na drobky.
  5. Nechte okapat.
  6. Vmíchejte koření taco a vodu.
  7. Přiveďte k varu.
  8. Snižte teplotu.
  9. Za občasného míchání vařte odkryté 5 minut.
  10. Vmíchejte fazole, rajčata, 1 hrnek sýra a salsu.
  11. Špagety slijte, přidejte k hovězí směsi a promíchejte.
  12. Přeneste do vymazané zapékací mísy o rozměrech 33×23 cm.
  13. Přikryté pečte 20 minut.
  14. Posypte zbývajícím sýrem.
  15. Pečte odkryté ještě 3-5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
  16. Před podáváním nechte 5 minut stát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang