Vegetariánské taco s avokádovou omáčkou – recept

Bezmasá jídlaHlavní jídlaOmáčky a dipySlané receptyVegetariánské
vegetarianske-tacos-s-avokadem-recept

Tyto jednoduché vegetariánské tacos jsou plné černých fazolí, pečené zeleniny a lahodné krémové avokádové omáčky tomatillo.

Příprava

  • Příprava: 13 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 33 minut

Ingredience na tacos

  • 1 malý lilek nakrájený na centimetrové kousky
  • 1 šálek nakrájené dýně
  • 1 červená paprika nakrájená na centimetrové kousky
  • 1 šálek cherry rajčátek, nakrájených na plátky
  • Extra panenský olivový olej na pokapání
  • 6 tortil
  • 1 hrnek vařených černých fazolí, scezených a propláchnutých
  • 1 avokádo nakrájené na kostičky
  • Nasekaný koriandr
  • 1 paprička serrano, nakrájená na plátky (nepovinné)
  • Nadrobený polotvrdý sýr (nepovinné)
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Ingredience na avokádovou omáčku

  • 1/3 šálku tomatillové salsy
  • 1/4 šálku dýňových semínek
  • 1/2 avokáda
  • hrst špenátu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • limetková šťáva, podle chuti
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pergamenem. Na plech položte nakrájený lilek, dýni, červenou papriku a rajčata. Pokapejte je olivovým olejem, posypte špetkou soli a pepře a pečte po okrajích dozlatova 25-30 minut.
  2. Mezitím připravte omáčku. V kuchyňském robotu rozmixujte rajčatovou salsu, dýňová semínka, avokádo, špenát, olivový olej, limetkovou šťávu a špetku soli a pepře podle chuti. Chlaďte, dokud nebude připravena k použití.
  3. Tacos sestavte z černých fazolí, pečené zeleniny, nakrájeného avokáda, koriandru, dalších případných ingrediencí, a omáčky. Podávejte s další omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang