Tyto jednoduché vegetariánské tacos jsou plné černých fazolí, pečené zeleniny a lahodné krémové avokádové omáčky tomatillo.
Příprava
- Příprava: 13 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 33 minut
Ingredience na tacos
- 1 malý lilek nakrájený na centimetrové kousky
- 1 šálek nakrájené dýně
- 1 červená paprika nakrájená na centimetrové kousky
- 1 šálek cherry rajčátek, nakrájených na plátky
- Extra panenský olivový olej na pokapání
- 6 tortil
- 1 hrnek vařených černých fazolí, scezených a propláchnutých
- 1 avokádo nakrájené na kostičky
- Nasekaný koriandr
- 1 paprička serrano, nakrájená na plátky (nepovinné)
- Nadrobený polotvrdý sýr (nepovinné)
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Ingredience na avokádovou omáčku
- 1/3 šálku tomatillové salsy
- 1/4 šálku dýňových semínek
- 1/2 avokáda
- hrst špenátu
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- limetková šťáva, podle chuti
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pergamenem. Na plech položte nakrájený lilek, dýni, červenou papriku a rajčata. Pokapejte je olivovým olejem, posypte špetkou soli a pepře a pečte po okrajích dozlatova 25-30 minut.
- Mezitím připravte omáčku. V kuchyňském robotu rozmixujte rajčatovou salsu, dýňová semínka, avokádo, špenát, olivový olej, limetkovou šťávu a špetku soli a pepře podle chuti. Chlaďte, dokud nebude připravena k použití.
- Tacos sestavte z černých fazolí, pečené zeleniny, nakrájeného avokáda, koriandru, dalších případných ingrediencí, a omáčky. Podávejte s další omáčkou.