Charcuterie Board je doslova prkénko s lahůdkami. Jedná se o oblíbené občerstvení na nejrůznějších oslavách, párty nebo rodinných setkáních.
Ingredience
- 230 g sýru brie
- 170 g sýru manchego, nakrájeného na tenké plátky
- 230 g smetanového sýra
- 340 g čerstvých kuliček mozzarelly
- 230 g bílého čedaru Vermont, nakrájeného na kostičky
- 230 g salámu
- 60 g prosciutta
- 60 g sušené koppy
- 45 g zelených oliv bez pecky
- 45 g oliv kalamata, bez pecky
- 143 g baby koprových okurek
- 300 g hroznů nakrájených na dílky
- 288 g jahod nebo fíků
- 148 g borůvek
- 1 jablko nebo hruška
- 85 g medu
- 85 g ovocné pomazánky nebo džemu dle chuti
- 99 g pekanových ořechů, vlašských ořechů nebo pistacií
- 85 g hořké čokolády nalámané na kousky
- 225 g krekrů dle chuti
- 1 bageta nakrájená na toasty (potřená olivovým olejem a pečená 6-8 minut při 200 ˚C)
Postup
- Sýry. Rozmístěte je kolem prkénka. Tvrdé sýry předem nakrájejte na plátky, aby se lépe podávaly, a z brie vykrojte několik klínků.
- Uzeniny vyskládejte v blízkosti sýrů.
- Nakládané výrobky umístěte na prkénko v malých miskách.
- Koření umístěte vedle sýrů, se kterými se dobře kombinují (např. med vedle brie). Koření uchovávejte v oddělených sklenicích a mističkách.
- Předem nakrájejte hroznové víno a jablka, opláchněte a osušte bobule. Ovoce naaranžujte vedle sýrů, ke kterým se dobře hodí.
- Vedle sýrů brie nebo měkkých sýrů položte pekanové nebo vlašské ořechy a pistácie.
- Na zbývající místa naaranžujte krekry a tousty nebo je položte na samostatnou mělkou mísu k servírování.