Měli jste až dosud respekt z domácí přípravy steaku? Nemusíte se obávat. Díky našemu postupu si dokážete připravit vynikající T-Bone steak jako z restaurace i v domácích podmínkách.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience
- 680 g T-Bone steak
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce řepkového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Rozpalte velkou pánev na vysoký stupeň. Steak osušte a vydatně osolte a opepřete. Do rozpálené pánve přidejte olej, a když se z něj začne kouřit, přidejte steak.
- Mírně snižte teplotu a steak opékejte, dokud nezhnědne, asi 4 minuty z každé strany. Přeneste pánev do trouby. Pečte, dokud teploměr pro okamžité měření teploty zapíchnutý bokem do steaku nezaznamená 50 °C pro středně propečený (medium rare) steak, asi 6 až 8 minut.
- Přeneste steak na prkénko a nechte ho 10 minut odpočívat. Steak odřízněte od kosti a maso nařízněte napříč.
- Servírujte s preferovanou přílohou.