Nejlepší recept na T-Bone steak na pánvi

Hlavní jídlaMaso
t-bone-steak-recept

Měli jste až dosud respekt z domácí přípravy steaku? Nemusíte se obávat. Díky našemu postupu si dokážete připravit vynikající T-Bone steak jako z restaurace i v domácích podmínkách.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • 680 g T-Bone steak
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce řepkového oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Rozpalte velkou pánev na vysoký stupeň. Steak osušte a vydatně osolte a opepřete. Do rozpálené pánve přidejte olej, a když se z něj začne kouřit, přidejte steak.
  3. Mírně snižte teplotu a steak opékejte, dokud nezhnědne, asi 4 minuty z každé strany. Přeneste pánev do trouby. Pečte, dokud teploměr pro okamžité měření teploty zapíchnutý bokem do steaku nezaznamená 50 °C pro středně propečený (medium rare) steak, asi 6 až 8 minut.
  4. Přeneste steak na prkénko a nechte ho 10 minut odpočívat. Steak odřízněte od kosti a maso nařízněte napříč.
  5. Servírujte s preferovanou přílohou.

Kategorie:

Hlavní jídla | Maso
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang