Gratinované řízečky – Recept
Ingredience 400 g libového vepřového masa z plece100 g másla100 g hladké mouky,200 g...
Sýry mají v kuchyni velmi široké využití, a to od grilování až po různé sýrové pomazánky či sýrové dipy. Za vyzkoušení určitě stojí i sýrové fondue, které je skvělé pro večerní posezení s rodinou či přáteli.
K sýrům patří neodmyslitelně i výborné víno. Výborné jsou také nakládané sýry či pikantní pomazánky, do kterých lze přimíchat česnek nebo chilli.
Skvělé jsou také sýrové omáčky, které jsou vhodné nejen na maso, ale také jako hlavní jídlo s těstovinami. Sýry jsou navíc neodmyslitelnou přílohou na veškeré těstoviny, zapečené těstoviny či brambory, do salátů nebo například na pizzu, která by se bez sýru neobešla.
Nejvíce používané jsou sýry z kravského mléka, ovšem výborné jsou i ovčí či kozí sýry a navíc jsou dobré i pro alergiky.
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang