Když dětem připravujeme zdobené snídaně, zůstávají nám často zbytky různobarevných paprik. Někdy je lze přihodít do omelety nebo bramborové tortilly k večeři. Lze z nich také vyrobit svačinu pro sebe.
Paprika pokrájená na drobné kostičky a marinovaná v domácím pestu chutná výborně na sýrovém croissantu.
Budete potřebovat:
- 2 sýrové croissanty
- čerstvý sýr
- kousky různobarevných paprik
- 1 lžíci domácího bazalkového pesta
- kousek sýru Gran Moravia
Domácí bazalkové pesto si připravíte jednoduše. Recept naleznete na našem webu, kde pouze nahradíte medvědí česnek za lístky bazalky.
Papriky nakrájejte na drobné kostičky, smíchejte s pestem a nechte chvíli marinovat. Croissant podélně rozřízněte, potřete čerstvým sýrem, obložte kostičkami papriky a nahoru nastrouhejte sýr Gran Moravia.