Recept na nejlepší sýrový chléb

Chléb z pekárnyPečivoSlané pečivo
Chléb

Bledě zelené skvrnky zelené cibulky a petrželky rozzáří roztavené sýry čedar a mozzarella, které se roztavily na bochníku chleba v tomto snadném receptu na sýrový chléb.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut
  • Počet porcí: 10

Ingredience

  • 1 bochník křupavého selského chleba
  • 1 tyčinka soleného másla
  • 1 svazek zelené cibule, mleté
  • 2 lžíce mleté petrželky
  • 2 šálky drceného sýra čedar
  • 1 šálek drceného sýra mozzarella
  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžíce česnekového prášku

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Bochník chleba nakrájejte na 2,5 cm mřížky, aniž byste ho celý prořízli, a položte ho na lehce naolejovaný plech.
  3. V malém hrnci rozpusťte máslo spolu s cibulí a česnekovým práškem.
  4. Pomocí štětce na pečivo vetřete máslo do všech škvír a dbejte na to, abyste potřeli i boky chleba.
  5. Do škvír nasypte bílou a světle zelenou část zelené cibule spolu se sýrem.
  6. Pečte bochník přikrytý fólií 30 minut.
  7. Poté ho odkryjte a pečte dalších 15 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky.
  8. Navrch dejte zbývající zelenou cibulku a čerstvou petrželku.
  9. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang