Bledě zelené skvrnky zelené cibulky a petrželky rozzáří roztavené sýry čedar a mozzarella, které se roztavily na bochníku chleba v tomto snadném receptu na sýrový chléb.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 bochník křupavého selského chleba
- 1 tyčinka soleného másla
- 1 svazek zelené cibule, mleté
- 2 lžíce mleté petrželky
- 2 šálky drceného sýra čedar
- 1 šálek drceného sýra mozzarella
- 1 lžíce cibulového prášku
- 1 lžíce česnekového prášku
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Bochník chleba nakrájejte na 2,5 cm mřížky, aniž byste ho celý prořízli, a položte ho na lehce naolejovaný plech.
- V malém hrnci rozpusťte máslo spolu s cibulí a česnekovým práškem.
- Pomocí štětce na pečivo vetřete máslo do všech škvír a dbejte na to, abyste potřeli i boky chleba.
- Do škvír nasypte bílou a světle zelenou část zelené cibule spolu se sýrem.
- Pečte bochník přikrytý fólií 30 minut.
- Poté ho odkryjte a pečte dalších 15 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky.
- Navrch dejte zbývající zelenou cibulku a čerstvou petrželku.
- Ihned podávejte.