Sýrové tortellini jsou nejlepší recept na rychlý oběd. Podávejte je v krémové omáčce ochucené kozím sýrem a bazalkou.
Některé bezmasé recepty vynikají nad ostatními a tento je jedním z nich. . Vyzkoušejte tyto sýrové tortellini v krémové omáčce. Za pouhých 15 minut máte na pánvi těstoviny, které jsou doslova symfonií chutí. Svěží omáčka s bazalkou se skvěle doplňuje s polštářky pikantního kozího sýra.
Je kozí sýr zdravý? Jaký je ve srovnání s kravským sýrem?
Možná jste slyšeli, že pokud jde o sýry, kozí sýr může být zdravější variantou než jiné sýry. Volba tohoto sýra oproti mozzarelle nebo parmezánu má několik výhod.
- Více vitamínů a minerálů než kravský sýr. Kozí mléko je bohatší na základní živiny než mléko kravské. Má více vitaminu A a B, vápníku, železa, hořčíku a draslíku.
- Má o něco méně kalorií než kravský sýr.
- Může být lépe stravitelný. Kozí sýr má méně laktózy než kravské mléko a mírně odlišnou strukturu bílkovin, takže lidé, kteří nesnášejí laktózu, mohou mnohokrát kozí sýr strávit.
Dá se připravit bezlepkově?
V současné době je na trhu několik dobrých značek bezlepkových tortellini. Existuje spousta skvělých možností v chlazených i mražených variantách. Doporučujeme vyhýbat se sušeným.
Ingredience
- 450 g mražených nebo chlazených sýrových tortellini
- 800 g pečených rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 3 šálky listů baby špenátu
- 8 lístků čerstvé bazalky
- 110 g kozího sýra
Postup
- Tortellini uvařte podle návodu na obalu.
- Poté je nechte okapat.
- Mezitím do velké pánve dejte rajčata, olivový olej, balzamikový ocet, granulovaný česnek, oregano, sůl, špenát a celé lístky bazalky.
- Přiveďte k varu.
- Přikryjte a vařte, dokud se těstoviny vaří, nebo alespoň 10 minut.
- Když jsou těstoviny hotové a scezené, přidejte je na pánev.
- Do omáčky rozdrobte kozí sýr a míchejte, dokud se nevytvoří krémová omáčka.
- Ihned podávejte.