Tento recept na sýrové fondue je vždy tak dobrý! Dělám ho přesně takhle už od začátku 70. let. Ráda ho podávám s kostičkami francouzského chleba na namáčení, ale skvěle se hodí i baby brambory, papriky a nakrájená jablka.
Ingredience
- 1 šálek suchého bílého vína
- 2 lžíce hladké mouky
- 225 g strouhaného švýcarského sýra
- 225 g strouhaného sýra Gruyere
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 bochník (cca 450 g) francouzského chleba nakrájený na centimetrové kostky
Postup
- V hrnci na fondue přiveďte víno k varu. Vmíchejte mouku, pak švýcarský sýr a sýr Gruyere, po 56 g, a po každém přidání šlehejte, dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
- Podávejte s nakrájeným francouzským chlebem.