Každý, kdo ochutnal tuto sýrovou bramborovou kaši, se ptá, jak ji připravit. Recept je velmi jednoduchý a pyré zvládnete připravit během necelé hodiny a půl.
Příprava
- Příprava: 40 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 1 hodina 20 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- 6 velkých brambor, oloupaných a rozčtvrcených
- 1 balení změklého smetanového sýra
- 1 šálek strouhaného sýra čedar
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/3 šálku nakrájené cibule
- 1 velké vejce
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
Postup
- Brambory vložte do velkého hrnce a zalijte je vodou. Přikryjte je a přiveďte k varu.
- Vařte 20-25 minut nebo dokud nejsou velmi měkké. Poté je nechte okapat.
- V míse rozmačkejte brambory. Přidejte smetanový sýr, sýr čedar, zakysanou smetanu, cibuli, vejce, sůl a pepř.
- Šlehejte, dokud se nestane nadýchaným.
- Přeneste do vymaštěné zapékací misky. Přikryjte a pečte při 175 °C 40-45 minut nebo do úplného prohřátí.
- V případě potřeby posypte dalším sýrem.